Schepen van Doeksen > Overige onderwerpen

'Double Doeksen'

<< < (25/123) > >>

Vriend:
We liepen op 2 maart 2009 op het fietspad voor paviljoen De Walvis toen de Noord Nederland net de haven had verlaten. Snel even de tele erop schroeven.  8) Het stuurhuis van de Friesland steekt er net bovenuit. Ging per ongeluk maar het levert wel een grappige 'double Doeksen' op.

Vriend:
Deze vond ik nog van de Koegelwieck en de Tiger. Beiden in een nevelig Harlingen gefotografeerd op 27-02-2009 vanaf de Friesland.

Wim Vink:
Een DD uit 1961 uit de collectie van Tjebbe Cupido.

Prominent ligt de Hydrograaf aan de steiger. Dit was in die dagen het inspectievaartuig van Rijkswaterstaat. Tegenwoordig is het een museumschip, vooral bekend van de intochten van Sinterklaas. Maar het schip heeft meer functies gehad. Zie: http://www.hollandsglorie.nl/zeilen/schepen_paginas/stoomschip_hydrograaf_de_enige_echte_pakjesboot_nr_12_stoomboot_van_sinterklaas/historie/

Maar in dit forum gaat het ons om de Doeksen schepen en achter de Hydrograaf zien we de Almeri aan de steiger gemeerd. Ernaast zijn de de masten en de schoorsteen van de Volharding waar te nemen.

Wim Vink:
Vrijdag 12 juni 2009, 20.43 uur.
Oerol-drukte te WTs. De Koegelwieck is aan het lossen/laden en de Tiger wacht op zijn beurt tot de KW klaar is. Ondertussen arriveert de WB ook bij de havenmond.
De Midsland is al klaar met zijn klus van die dag en ligt op zijn gewone plaats.



foto: webcam Tijs Knop

Bob Koetsier:
Mag ik hieruit dus concluderen dat Doeksen met 2 "gewone" veerboten en 3 snelboten onderweg is vandaag?
Dan wordt het elk jaar meer, vorig jaar werd er ook een extra snelboot aangetrokken maar toen was de Tiger nog niet inzetbaar.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie