Schepen van Doeksen > Overige onderwerpen

Concessie/ODC

<< < (18/35) > >>

Wim Vink:
Uit de LC:

Doeksen mag niet minder varen
Gepubliceerd op 24 mei 2013, 07:01
 
Laatst bijgewerkt op 24 mei 2013, 08:51
 
 "De informatie die Doeksen heeft aangeleverd, is niet compleet"
HARLINGEN - Rederij Doeksen heeft onvoldoende aangetoond te lijden onder de concurrentie van Eigen Veerdienst Terschelling, dat snijden in overtochten noodzakelijk is.
Dat stelt  burgemeester Yorick Haan van Vlieland die deel uitmaakt van de toezichthoudende commissie bootdiensten. Om boten uit de vaart te halen, heeft de Doeksendirectie de goedkeuring nodig van alle leden van deze commissie.
,,De informatie die Doeksen heeft aangeleverd, is niet compleet”, zegt Haan. Zonder cijfers die de financiële situatie bij Doeksen inzichtelijker maken, kan de commissie geen oordeel vellen, vindt hij.

Humtidumty:
Zo'n moeilijke rekensom is dat niet natuurlijk.
totaal aantal betaalde acties bij Doeksen vorig jaar (of jaar ervoor) vergelijken met het lopende/afgelopen jaar. Zo krijg je eenvoudig het verschil inzichtelijk.
Zet daarnaast het aantal acties van EVT, en beeld is compleet.

Wat me nog het meest verbaast is dat Doeksen zich aan een verplichting MOET houden, maar dat de (mogelijke?) overtreder in die gemaakte afspraken (bescherming van de consessiehouder voor afromers) onverminderd door kan gaan zonder dat handhavers er iets aan doen.

HansG:
Het gaat er natuurlijk niet om of het wel of niet een moeilijke rekensom is. Doeksen wil gecompenseerd worden, dan lijkt het me logisch dat ze harde cijfers overlegt, en juist dat wil ze niet getuige het feit dat ze de cijfers niet publiceren.

MOET Doeksen zich aan de concessie houden? Vanuit Overheidsoogpunt gezien misschien, maar wat, als ze dat nu eenvoudigweg niet doen en de niet rendabele vaarten schrappen? Probleem is dat ze dan, net als de EVT, zich niet meer aan de concessie houden en ze juridisch minder sterk komen te staan.

Gr. Hans.

Wim Vink:
Doeksen gaat de strijd verder aan met de volgende aanbieding (die ik heden in de e-mail kreeg):

Blijf deze zomer lekker in Nederland en kom naar Terschelling!

Want in de maanden juli en augustus reis je comfortabel van maandag t/m donderdag voor slechts € 4,- enkele reis met de veerboot naar Terschelling! De prijs is exclusief toeristenbelasting van € 1,- p.p.

De auto mee naar Terschelling? Ook op de auto ontvang je in deze periode een waanzinnige korting van maar liefst 50%!

Vakantiegevoel is nog nooit zo goedkoop geweest.


Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht op de website van de Rederij.

Wim Vink:
Uit de digitale TERSCHELLINGER van 26 juni 2013:

Raad stuurt brandbrief naar minister
Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag werd een motie aangenomen waarin de raad unaniem besloten heeft om een brandbrief naar de minister van Infrastructuur en Milieu te sturen over de gevolgen van de inkrimping van de dienstregeling van rederij Doeksen. In de brandbrief geeft de raad aan boos en ongerust te zijn nu blijkt dat de bereikbaarheid van het eiland in de winter in het gedrang komt omdat er voor de komende winter honderden afvaarten van de veerdienst en sneldienst geschrapt zullen gaan worden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie