Schepen van Doeksen > Overige onderwerpen

Concessie/ODC

<< < (23/35) > >>

Wim Vink:
Vandaag, 17 dec 2013, kwam het kort geding dat EVT tegen het besluit van staatssecretaris Mansveld had aangespannen voor de rechter in Den Haag.
De rechter heeft e.e.a. nu in beraad.
Uitspraak: 31 dec 2013

Wim Vink:
Afgelopen week heeft een eerste overleg plaatsgevonden op initiatief van staatssecretaris Mansveld tussen de betrokken partijen.
Ambtenaren van het ministerie voerden oriënterende gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeenten Vlieland en Terschelling en de rederijen Doeksen en EVT.
Over het verloop van dit gesprek zijn geen mededelingen gedaan en wanneer hieraan een vervolg wordt gegeven is niet bekend gemaakt.

PiebeJanMan:
En volgens Sander de Rouwe komt er na de gesprekken een debat in de Tweede Kamer:
http://www.veerbootinfo.nl/2014/02/overleg-tussen-partijen-veerbootoorlog-komt-op-gang/

monopolionair:
Het wordt hoog tijd dat het Europese Hof van Justitie duidelijkheid gaat geven en de Staatssecretaris, en haar aanhang (Gemeente, Rijkswaterstaat e.d.) eens even de oren wast. Een overheid past terughoudendheid in het begunstigen van individuele ondernemers. Komen algemene belangen in het gedrang dan zal de overheid zelf de handschoen moeten oppakken, haar overheidsverantwoordelijkheid moeten nemen, door een overheidsveer in te stellen of door zowel Doeksen als EVT steunen, maar niet alleen Doeksen. Het bevoorrechten van een individuele ondernemer ten opzichte van een andere ondernemer is dan niet een Europeesrechtelijk toegestane weg. Wat nu gebeurt is dat zowel de rijksoverheid als de lokale overheid zich hier in ernstige mate schuldig aan maken. Zoals gezegd, het wachten is nog even op het Europese Hof die dit zal veroordelen.

Jan van de Witte:
De brief van mansveld is nu ook openbaar.

Staan een paar verrassende dingen in. Zoals het verbouwen van de Noord-Nederland tot reserve passagiersboot en het afstoten van de midsland medio sept 2014.

De brief heb ik hier.


Groetjes Jan

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie